Sõerd: madalama vee hinnaga hoiaks kokku 700 000 krooni

Äripäev, 1.12.2009

Kui Tallinna Vesi soostuks vee tariife alandama 25%, tähendaks see Tallink Spa & Conference Hotellile kuni 700 000 kroonist kokkuhoidu aastas, ütles OÜ TLG Hotell juhatuse liige Aivar Sõerd.

“Tallink Spa & Conference Hotellis moodustavad vee- ja elektrienergia kulud arvestatava osa hoone kasutuskuludest ning vee tariifide alandamine 25% võrra tähendaks aastast kokkuhoidu 600-700 tuhat krooni,” rääkis Sõerd Äripäevale.

Ta märkis, et olukorras, kus hotellipidajate sissetulekud on eelmise aastaga võrreldes kahanenud kuni 30% eelmise, oleks sellises suurusjärgus kulude kokkuhoid kindlasti tervitatav.

Tallinna linnavolikogu võttis tänavu 17. septembril vastu otsuse, kus avaldas Tallinna Vee hinnakujunduse ja ettevõttest kühveldatud hiigelkasumi ning üüratute juhtimistasude pärast kahetsust.

Äripäev küsis Tallinna linnavalitsususelt, kuidas nad suhtuvad konkurentsiameti avaldusse Tallinna Vee “liigse” kasumlikkuse teemal, kas konkurentsiameti soovitus vee hinda ca 25% võrra alandada tuli linnavalitsusele ootamatult ning mida kavatseb/peaks Tallinn nüüd Tallinna Vee suuromaniku ja hinnakujundajana ette võtma. Linn vastas, et pole analüüsiga veel tutvuda jõudnud.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.